Heb je een drukke werkweek voor de boeg? Dan is dit echt een ideaal ontbijt voor jou. Ik maak de taart klaar in de avond, waardoor ik de komende ochtenden mijn ontbijt al klaar heb staan.
Je kinderen zullen vast ook blij zijn met deze taart én ze krijgen meteen al wat groente binnen.
Ingrediënten:
-100 ml kokosolie of roomboter
- 40 gram walnoten
- 225 gram havermout
- 2 eetlepels honing
- 200 gram geraspte wortel
- 1 citroen
- 500 ml magere yoghurt
- 2 theelepels kaneel
- Zoetstof naar smaak
Bereidingswijze:
- Smelt de kokosolie in een pannetje, hak de walnoten fijn en pers de citroen uit.
- Maal de havermout samen met honing, 170 gram geraspte wortel, de gesmolten kokosolie en 1 theelepel kaneel fijn in een keukenmachine of blender.
- Roer de helft van de fijngehakte walnoten erdoor.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en duw het beslag met een (natte) lepel tegen de bodem en de rand. Zorg voor een rand van zo'n 2 centimeter.
- Bak de taartbodem 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden.
- Laat de bodem vervolgens goed afkoelen in de koelkast.
- Meng de kwark met het citroensap en 1 theelepel kaneel. Voeg eventueel zoetstof toe als je het mengsel niet zoet genoeg vindt. Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
- Strooi tot slot de rest van de geraspte wortel en gehakte walnoten over de taart.
Verdeel de taart in 8 gelijke stukken. Een stuk is dan een portie.